Blaty BLACK WOOD
Jesteśmy autoryzowanym przedstawicielem
Blat BLACK WOOD SWISS KRONO – to produkt o 12mm grubości, wykonany na bazie płyty BLACK WOOD z włókien drzewnych o bardzo wysokiej gęstości (HDF) i jednorodnym składzie surowcowym w całym przekroju. Dzięki temu posiadają dobrą obrabialność mechaniczną w procesie
skrawania. Są zabarwione w masie na czarno., z naklejonym na nią 1-stronnie laminatem HPL.
Nasz standard magazynowy:
Standardem magazynowym są blaty 1315 x 4100 x 12 mm. Występują one w pełnej kolorystyce. Blaty są na stanie magazynowym dostępne jest około 70% – 80 % kolorystyki.
Ilości minimalne:
Usługi cięcia i oklejania
Świadczymy pełne usługi cięcia i oklejania, a także wycinanie otworów (np. pod zlewozmywak) oraz cięcie krzywoliniowego: skosy, wycięcia, wcinki oraz inne usługi na CNC – szczegółowy wykaz usług w dziale usługi.
Jak zamówić?
Usługi cięcia blatów wykonujemy na poczekaniu!
Wymiary blatów:
Zalety
Możliwość zastosowania
Ważne uwagi!
Koniecznie należy zabezpieczyć wszystkie widoczne krawędzie blatów, w celu zamknięcia ich powierzchni i zabezpieczenia przed brudzeniem, ścieraniem oraz wnikaniem wody, a także ze względów estetycznych (użycie wosku pogłębia czarny kolor płyty bazowej). W tym celu zalecamy:
zastosowanie bezbarwnych powłok typu: wosk twardy, lakier;
Uwaga: Szczególnie zalecamy zastosowanie wosku twardego typu OSMO;
obrzeże np. ABS, klejone z użyciem kleju poliuretanowego.
Blaty BLACK WOOD nie mogą być montowane ze zlewami podwieszanymi.
Wszystkie ważne informacje i zalecenia dot. montażu oraz użytkowania zawarte są w „Instrukcji obróbki, montażu i użytkowania Blatów BLACK WOOD SWISS KRONO”.
Właściwości antybakteryjne
Wszystkie blaty SWISS KRONO mają właściwości antybakteryjne. ANTYBAKTERYJNOŚĆ Blatów BLACK WOOD oznacza, że bakterie nie namnażają się na ich powierzchni. Testy, wg ISO 22196:2011, przeprowadza się na 2 bakteriach (Staphylococcus aureus – gronkowiec złocisty i Escherichia coli – pałeczka okrężnicy), a ich wynik potwierdza, że powierzchnia blatów posiada zdolność do hamowania wzrostu mikroorganizmów.